Met een Valyspas kunt u sociaal-recreatieve uitstapjes maken buiten uw regio. Met Valys reist u veilig en comfortabel naar uw bestemming tegen een aantrekkelijk tarief. Lees meer over Valys in onze digitale informatiebrochure.

Om een Valyspas aan te vragen, dient u alle onderstaande stappen te doorlopen. U kunt de aanvraag op elk gewenst moment onderbreken. Uw gegevens worden opgeslagen, zodat u de aanvraag op een later moment kunt voltooien.

Wilt u de Valyspas liever op papier aanvragen? Klik dan hier, dan krijgt u na het invullen van uw gegevens het aanvraagformulier thuis gestuurd. Let op: de verwerking van een papieren aanvraag duurt iets langer dan een digitale aanvraag.

Uw voortgang

Begin

Valyspas

Uw aanvraag

Voor deze stap heeft u een digitale kopie van een geldig legitimatiebewijs nodig

Voor deze stap heeft u minimaal één bewijsdocument nodig

  • Bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer
  • Bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo-rolstoel of –scootmobiel
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-begeleiderskaart
  • Een verklaring van, of namens, uw gemeente dat ondanks dat u niet beschikt over bovenstaande documenten er wel een noodzaak voor bovenregionaal vervoer bestaat

Voor deze stap heeft u een digitale pasfoto nodig

Voor deze stap dient u een digitale machtiging af te geven bij een van de volgende banken: ABN Amro, ING Bank, Knab, Rabobank, Regiobank, SNS Bank en Triodos Bank.

Heeft u een rekening bij een andere bank, dan kunt u de Valyspas helaas niet digitaal aanvragen. U kunt de Valyspas aanvragen middels het aanvraagformulier. Klik hier om het aanvraagformulier op te vragen.